Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вицепрезидентът Йотова: България е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят
Автор: ИА Фокус 16:34 / 10.10.2024Коментари ()288
©
Социалното предприемачество е социална чувствителност и убеждение, че каквото направиш, то ще има ефект върху бъдещето на хората. Секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. Ето защо те са бъдещето и трябва на всички нива да работим за тяхното развитие. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на церемонията по връчване на наградите в проекта "Предприемачеството – начин да променим света“. В тридневното обучение за социално предприемачество на френски език се включиха младежи от франкофонски държави, включително България. Организатори на проекта са Френският институт в България и посолството на Френската република в партньорство със Специализирания институт на Франкофонията за администрация и мениджмънт, с подкрепата на Френския институт в Париж, Регионалния център на Франкофонията за Централна и Източна Европа, Френско-българската търговска и индустриална камара и French Tech Sofia.

Проектът "Предприемачеството – начин да променим света“ се организира и в контекста на XIX Среща на върха на Франкофонията, която се проведе в Париж и България беше представена от вицепрезидента Йотова. "Франкофоните знаем, че ни обединява не само френският език, а общите ценности – мир, зачитане на човешките права, равнопоставеност, толерантност, солидарност, взаимопомощ, сигурна среда за живот и развитие, принадлежност към една общност. Именно това усещане и желанието да оставиш не просто следа, а позитивна следа след себе си са водещите мотиви за участие в проекта "Предприемачеството – начин да променим света“, посочи в приветствието си вицепрезидентът. Тя поздрави младите хора, които бяха отличени за проекта "Цветно пространство“ – насочен към интеграцията на деца, лишени от родителска грижа, и за проекта "Българско гостоприемно пътуване“, чиято цел е развитие на туризма в Северозападна България като начин за намаляване на регионалните дисбаланси.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Viceprezidentut-Iotova-Bulgariya-e-primer-za-kreativnost-i-adaptivnost-kum-burno-promenyashtiya-se-svyat-2293939
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.