Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българка е спасена от потъваща яхта край Родос
Автор: ИА Фокус 15:45 / 09.10.2024Коментари ()208
©
Един човек е изчезнал, а трима души са спасени, след потъването на яхта, плаваща под малтийски флаг, която е намерена полупотопена от кораб на бреговата охрана на Гърция в района западно от Родос във вторник (8 октомври), предава TV Χωρίς Σύνορα.

Местният план за действие при извънредни ситуации е бил задействан незабавно и под координацията на Интегрирания координационен център за търсене и спасяване (EKSED) на бреговата охрана са започнали издирвания с патрулна лодка, спасителна лодка и патрулен автомобил на бреговата охрана, като е бил ангажиран и круизен кораб, плаващ под бахамски флаг.

"Корабът на бреговата охрана, със съдействието на круизния кораб, локализира две жени (1 кюрдка и 1 българка), които са спасени, а малко след това локализира и спаси още един мъж, също кюрдски гражданин", се посчва в съобщението.

Друг патрулен кораб, Super Puma на бреговата охрана, кораб на FRONTEX пристигнал на мястото на инцидента, за да окаже съдействие, като в същото време е ангажиран и още един круизен кораб, плаващ под малтийски флаг.

Трите спасени лица са отведени в пристанището на Родос, където са прегледани от екипажа на линейка на службата за спешна помощ и след като е установено, че са в добро здравословно състояние, са отведени в пристанищната администрация, където заявяват, че на борда на яхтата са се намирали общо четирима души и че още един човек (кюрдският гражданин) е изчезнал.

В ранните часове на днешния ден към издирването на изчезналия мъж се е присъединил и самолет на бреговата охрана, като резултатите са отрицателни.

Издирването продължава от товарен кораб под либерийски флаг и патрулна лодка на бреговата охрана. Централната пристанищна администрация на Родос провежда предварително разследване.



Още по темата: общо новини по темата: 199
08.10.2024 »
08.10.2024 »
05.10.2024 »
05.10.2024 »
04.10.2024 »
03.10.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница
Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarka-e-spasena-ot-potuvashta-yahta-krai-Rodos-2292485
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.