Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Международно участие в програмата на "Фестивал на младите в изкуството"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:53 / 08.10.2024Коментари ()614
©
Петото издание на инициативата "Фестивал на младите в изкуството" ще се проведе от 08 до 12  октомври в Бургас и отново ще предложи литература, изобразително изкуство, кино, вокални  и театрални работилници. За първа година във фестивала има участие на артисти от Чешката република, а публиката ще се наслади на интересна програма.

Стартът на проявата ще бъде даден на 08-ми октомври от 19.00 часа в Графична база "Тодор Александров", където ще бъдат представени прожекции на филмите от ТК "Любен Гройс“.

Тази година към фестивалните локации Графична база "Тодор Атанасов", DAS Marina Burgas Hotel, остров Св. Анастасия, Център за съвременно изкуство и библиотека се присъединява и Международният младежки център, в к-с "Меден рудник". В новото пространство ще се проведат две работилници - вокална и театрална за работа с кукли, на 10 октомври.

"Фестивал на младите в изкуството" се реализира с партньорството на Националната художествена академия, филиалът ѝ в Бургас, Община Бургас и DAS Marina Burags Hotel

Сред акцентите в програмата  на форума  е  театрално представление "Madremonte“, на Mikro-teatro, Бърно (Чешка Република), което ще се проведе на 11 октомври от 18.00 часа в Център за съвременно изкуство и библиотека, залата на етаж 1. По традиция фестивалът ще завърши с "Литературен купон ", който  ще събере талантите на бургаските гимназии на 12 октомври /събота /, от 16.00 часа в залата на Das Marina Hotel Burgas.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mezhdunarodno-uchastie-v-programata-na-Festival-na-mladite-v-izkustvoto-2290978
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.