Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
След проверки в страната и в Бургас: Не откриха фалшив алкохол в нощните заведения
Автор: ИА Фокус 14:41 / 08.10.2024Коментари ()509
©
Представители на двете институции проведоха масирани проверки в нощни заведения и туристически обекти в периода от 10 до 30 септември 2024 г. Инспекциите обхванаха 42 заведения в градовете Бургас, София, Пловдив, Русе, Благоевград, Стара Загора, Велико Търново и Варна. Основната цел на експертите беше спазването на Закона за туризма и Закона за виното и спиртните напитки (ЗВСН), съобщиха от КЗП.

Сред установените 12 нарушения бяха липса на категоризация на обекти, непоставяне на категорийни символи на видно място, отсъствие на меню с предлаганите продукти, липса на терминално устройство за картови плащания и неправилна информация за обемите на предлаганите спиртни напитки.

Освен това, от различни търговски марки водка, уиски и ром се взеха 9 проби, които бяха подложени на лабораторни изследвания в Националния институт за изследване на винои спиртни напитки и етерични масла (НИИВСНЕМ).

Тестовете бяха по основните физико-химични показатели съгласно изискванията на закона. Заключението е, че всички проби напълно отговарят на нормативните изисквания, не са установени отклонения в състава. Проверките продължават!


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Sled-proverki-v-stranata-i-v-Burgas-Ne-otkriha-falshiv-alkohol-v-noshtnite-zavedeniya-2290806
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.