Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община в Бургаско с кампания за рециклиране на старо електрическо и електронно оборудване
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 06.10.2024Коментари ()581
©
Община Карнобат обявява кампания за предаване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ и негодни за употреба батерии и акумулатори /НУБА/.Кампанията ще се проведе от 7 октомври до 18 октомври. 

През периода на кампанията, за улеснение на жителите на Община Карнобат, ИУЕЕО и НУБА ще се приемат всеки ден от 08,30 часа до 16,00 часа в Общинско предприятие БКРД гр.Карнобат /до Автогара гр.Карнобат/ или на Претоварна станция за отпадъци гр.Карнобат.

Лице за контакт: Димитринка Сивенова – Главен експерт Еколог в Община Карнобат, тел.: 0882003101.

"Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване“ представлява отпадъчни материали, състоящи се от всякакви негодни за употреба или нежелани електрически и електронни уреди - хладилници, перални машини, готварски печки, котлони, микровълнови, ел. радиатори, ел, вентилатори и др., като и прахосмукачки, тостери, ютии, фритюрници, кафе машини, и др./. Събират се и информационно-технологично и телекомуникационно оборудване /печатащи у-ва, компютри, лаптопи, принтери, тел.апарати, факс апарати, безжични телефони, клетъчни телефони и др./; потребителски уреди и фотоволтаични панели /радиоприемници, телевизори, видеокамери, видеокасетофони, музикални инструменти и др./; електрически и електронни инструменти с изключение на големи стационарни единици промишлено оборудване /бормашини, триони, шевни машини, градинарски инструменти и др.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-v-Burgasko-s-kampaniya-za-reciklirane-na-staro-elektrichesko-i-elektronno-oborudvane-2288605
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.