Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кодове за опасно време от първа и втора степен са обявени за днес в по-голямата част от страната
© НИМХ
Кодове за опасно време от първа и втора степен са обявени за днес в почти цялата страна. Това показва картата на синоптициете от НИМХ. Те предупреждават, че над по-голямата част от България се очакват значителни валежи.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца.

През страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността над по-голямата част от страната ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Локални, временно интензивни и значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. По преминаването на фронта на места от запад на изток ще има и гръмотевици. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е времето в източните райони, но след обяд облачността и там ще започне да се увеличава. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен. В останалата част от страната вятърът ще е от юг-югозапад - временно и силен. Максималните температури ще са от 19°-20° в западните до 29°-30° в източните райони, в София - около 19°-20°.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, значителни през деня в масивите на Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта срещу неделя - и в Източна. Ще има и гръмотевици. Ще духа силен, по високите части и временно бурен вятър от югозапад, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 12°, но с преминаването на студения атмосферен фронт ще се понижават.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. Вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Още по темата: общо новини по темата: 11
04.10.2024 »
03.10.2024 »
01.10.2024 »
30.09.2024 »
29.09.2024 »
29.09.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kodove-za-opasno-vreme-ot-purva-i-vtora-stepen-sa-obyaveni-zadnes-v-po-golyamata-chast-ot-stranata-2287260
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.