Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Собственици на хотел заведоха дело срещу ЕVN
Автор: Екип Burgas24.bg 16:55 / 09.02.2011Коментари ()2727
© Burgas24.bg
Собственици на семеен хотел в Бургас завеждат дело срещу австрийското електроразпределително дружество ЕVN заради начисляване на служебни сметки.

Семейство Илиеви е недоволно от факта, че заради некачествен електромер през зимата да плаща сметки в пъти по-високи от тези, които плаща в разгара на лятото.
Семейството не е успяло да получи помощ от омбудсмана на града.

Проблемите започват в края на 2009 година, когато от ЕVN сменят електромера на хотела. Поставят такъв с три тарифи, но още в началото се появява проблем.

Според собственика на хотела ток се ползва основно през нощта. Затова правят възражение.

В края на декември електромерът отново се поврежда. Следва ново служебно начисляване. Хотелът е празен, но януарската сметка надхвърля 2000 лева, докато през лятото, когато той е пълен, сумите са около 1000-1200 лева.

От дни електромерът отново е повреден. Следват нови жалби и обаждания до EVN.

След като трети ден техник не идва, семейството заедно с екип на "Календар" се опита да получи отговор в колцентъра в Бургас. Охраната ни посочи вратата. Собственикът на хотела е решен да съди австрийското дружество.

Реакцията на пресцентъра на EVN - дружеството винаги се отзовава своевременно на подадените от семейството сигнали, извършвани са и проверки на място и в срок.

В писмен отговор се посочва още, че всеки отчитащ уред се монтира така, че клиентите да имат визуален достъп до него и да осъществяват контрол на показанията.


Източник: Нова телевизия


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sobstvenici-na-hotel-zavedoha-delo-sreshtu-EVN-228494
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.