Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Местният парламент на Бургас с дарение за децата със синдром на Даун
Автор: Екип Burgas24.bg 15:40 / 02.10.2024Коментари ()557
Емоционално и вълнуващо събитие обедини бургаските общински съветници от всички политически групи. В края на месец септември те проведоха благотворителен обучителен тиймбилдинг на тема "Тайм мениджмънт – ефективно управление на времето" в комплекс "ДаунТаун“, кв. "Ветрен“ и дариха средства в подкрепа на социалното предприятие.

"ДаунТаун“ е проект за приобщаващо обучение на деца и младежи със синдром на Даун от област Бургас. Основна цел е реализиране на смесен образователен, социален и трудов модел, чрез който да се постигне реална възможност тези деца и младежи да достигнат нужния етап на трудоспособност, за да се окажат "по мярка" на трудовия пазар.

Комплекс "ДаунТаун“е разположен в непосредствена близост до Бургас, където е създадена защитена среда, в която децата, техните родители, социалните работници, местният бизнес, неправителствените организации и държавата работят заедно, за да създадат устойчив модел за пълноценен живот и трудова реализация на хората със синдром на Даун в България.

Благотворителната инициатива на бургаските общински съветници е доказателство на това, че местният парламент неотменно следва принципната си позиция за подкрепа на всички деца в стремежа да имат равни права за достъпно образование, грижа и успешна реализация в живота.

Линк към проект "Даунтаун":


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mestniyat-parlament-na-Burgas-s-darenie-za-decata-sus-sindrom-na-Daun-2283789
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.