Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дават 20 млн. лева европейски пари за изграждане и модернизация на фабрики за аквакултури
©
Управляващият орган на Програма за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 стартира прием на проектни предложения по процедура BG14MFPR001-2.002 "Продуктивни инвестиции и иновации в аквакултурите“ вид дейност 2.1.1. "Продуктивни инвестиции и иновации в аквакултурите". С бюджет от 20 млн. лв. тя е насочена към подобряване на конкурентоспособността и жизнеспособността на предприятията в сектора.

Допустими кандидати са Еднолични търговци или Юридически лица, регистрирани по Търговския закон, извършващи дейност в рибовъдство или еквивалентна в областта на производството на аквакултури. Предприятията трябва да имат съответните регистрации съгласно разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите и Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Безвъзмездната финансова помощ за един проект е от 30 000 лв. до 1 000 000 лв., като съфинансирането е от 50% до 60% от общите допустими разходи по проекта. Подпомагането по процедура не представлява държавна помощ.

Средствата ще се предоставят за инвестиции развитие на устойчиви производства на аквакултури с ниско влияние върху околната среда, продуктивни инвестиции; повишаване на енергийната ефективност, оборудване за безопасни и здравословни условия на труд, диверсификация на производството, въвеждане на иновативни технологии и дейности и др.

Допустими са разходи за закупуване на нови машини, оборудване и съоръжения; строително-монтажни работи; оборудване за транспорт за жива риба и други водни животни; плавателни съдове; специализирани транспортни средства; съоръжения за подобряване на качеството на водата и контрола й; водолазно оборудване и др.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Davat-20-mln-leva-evropeiski-pari-za-izgrazhdane-i-modernizaciya-na-fabriki-za-akvakulturi-2282285
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.