Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представиха новия зам.-кмет на Царево
По покана на кмета на община Царево към ръководния екип се присъединява Мария Димитрова като заместник-кмет по "Туризъм и култура“.

Мария Димитрова живее в Царево. Та е семейна, с две деца. Завършва средното си образование в музикалното училище “Добри Чинтулов" гр. Бургас със специалност-български народни танци. Придобива бакалавърска степен в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен  Диамандиев" - Пловдив, с квалификация – хореограф-педагог. Има магистърска степен от Университет “Проф. д-р Асен Златаров" – гр. Бургас по специалността  “Предучилищна и начална училищна педагогика" .

Мария Димитрова притежава солиден опит в  Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" гр. Бургас.

"Мария, като човек с отношение към българския фолклор, ще има за основна задача да надгради културния календар на цялата община, като отдадем достойно място на българските традиции, но и развием един изцяло нов културен и туристически продукт, който е насочен към нова и фестивална културна програма, съвременни артисти в изкуството и музиката, да подобрим съществуващите събития като "Рибен фест“ и да създадем изцяло нови. Целта ни е  в кратки срокове да имаме готов културен календар за следващата година, да създадем събития, които не просто да радват жителите и гостите, които са дошли в общината, но и събития, които да имат потенциал да привличат хора както беше първото издание на "Царево спортува“ като пример. Приоритет е и  възможността да се участва за европейско финансиране по отношение на културния продукт и туристическата програма. Община Царево ще се развие много във важните инфраструктурни обекти в следващите години и тъй като туризмът е сред основните бизнеси тук, дължим отговорно отношение“ заяви кметът Марин Киров при представянето на своя нов заместник.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Predstaviha-noviya-zam-kmet-na-Carevo-2282188
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.