Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ще се превърне ли сериалът "Тревожност" в хит?
©
Силно чувство на напрежение и страх, често белязано от физиологични признаци, съмнения относно реалността и естеството на заплаха, както и собствените способности за справяне с нея. 

С тези думи психолозите описват тревожността, която обладава душите и разбърква разума на почти всеки 5-ти човек.

Динамичният и бързооборотен свят, който ни пресира и кара да си мислим, че все сме пропуснали работен шанс, голямата любов или пък някоя екзотична дестинация, е често причината за тази наша тревожност. 

Вглъбени в бъдещето и начина да наваксаме с "онова, която ни липсва", често оставяме на заден план мислите и чувствата си и тези на хората около нас. 

"Времето лекува", "търпение", "и това ще мине" са познатите реплики, които чуваме, когато кажем на някого, че имаме проблем или просто нямаме настроение. 

В България човек отива на лекар, когато вече здравословните му проблеми наистина са се влошили. Посещава ли, обаче българина психолог или психиатър или това все още е тема табу? 

За щастие и с времето хората започнаха да осъзнават, че психичното здраве също е ключът към добрият живот и светлината в тунела на познанието на душите ни започна да става все по-голяма. 

Вероятно и по тази причина Българската национална телевизия е преценила, че времето за сериала на пловдивчанина Илиян Джевелеков - "Тревожност" е дошло и обществото ни е узряло за този тип продукции. 

Първият епизод, който бе излъчен в неделя, ни запозна бегло с двамата основни персонажи. Животът на психолозите Пенко Господинов и Ана Пападопулу ще бъдат своеобразната врата през която ще чуем истинските истории на пациентите им, базирани на практиката на психолози.

Може би през тях самите те ще успеят да наредял личния си пъзел и така да избягат от проблемите си или пък не.

Сериалът набляга на диалозите между хората и подчертава, колко хаотичен е вътрешния ни свят и как трудно споделяме чувствата си. На моментите студената и стерилна визия на кадъра акцентира върху личността, а не иска да подведе зрителя, че това ще е ведър и щастлив продукт за гледане. 

И точно там някъде е намигването към него. Дали ще пожелае да изслуша жена, която изневерява на мъжа си цял живот и се бори с чувството за вина или по-скоро ще го е страх, защото ще се припознае в думите й и ще се замисли върху собствените си проблеми, които искаш да замете под килима. 

Режисьорът Джевелеков фино е акцентирал и върху темата за не познанието на думата интимност и объркаността на младото поколение.

По традиция минути след края на "Тревожност", социалните мрежи бързо бяха залети със стотици различни коментари.

Едни го намират за страхотен, а други трудно са го изтърпели и са го спрели по средата. Всичко това показва, че сериалът е свършил своята работа, дори и само при първия си епизод. Породил е дискусия и желание да изразят възгледите си. Точно това, което се изисква от изкуството - да провокира. 

Дали ще има зрители, които ще бъда провокирани да се осъзнаят и разберат, какво се крие във вътре в тях, а не разчитат само на красивата външна опакова, предстои да разберем.



Още по темата: общо новини по темата: 5976
24.09.2024 »
10.09.2024 »
09.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
07.09.2024 »
предишна страница [ 1/996 ] следващата страница
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Shte-se-prevurne-li-serialut-Trevozhnost-v-hit-2281996
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.