Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Ще бъдете освободени от фанатичните управници скоро": Нетаняху отправи послание към иранския народ
Автор: ИА Фокус 17:46 / 30.09.2024Коментари ()480
©
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отправя видео послание, в което се обръща директно към иранския народ и заявява, "Израел е с вас", "ще бъдете свободни от фанатичните теократи по-скоро, отколкото си мислите", предава The Times of Israel.

"Всеки ден виждате един режим, който ви подчинява, който произнася пламенни речи за защита на Ливан, за защита на Газа. Но всеки ден този режим потапя нашия регион все по-дълбоко в мрак и все по-дълбоко във война", заявява Нетаняху, като продължава да се хвали с военната мощ на Израел и неотдавнашните убийства на ръководители на терористични организации, пише израелската медия.

"С всеки изминал миг режимът приближава вас- благородния персийски народ, към бездната", заявява той.

"Огромното мнозинство от иранците знаят, че техният режим не се интересува от тях. Ако го беше грижа, ако го беше грижа за вас, щеше да спре да пилее милиарди долари за безсмислени войни в целия Близък изток. Щеше да започне да подобрява живота ви. Представете си, че всички огромни средства, които режимът прахосва за ядрени оръжия и чуждестранни войни, се инвестират в образованието на децата ви, в подобряване на здравеопазването ви, в изграждането на инфраструктурата на страната ви, водоснабдяване, канализация и всички останали неща, от които се нуждаете. Представете си това".

"Когато Иран най-накрая бъде свободен - а този момент ще настъпи много по-скоро, отколкото хората си мислят - всичко ще бъде различно", обещава той. "Нашите два древни народа, еврейският и персийският, най-накрая ще бъдат в мир. Двете ни държави, Израел и Иран, ще бъдат в мир".

"Когато този ден настъпи, терористичната мрежа, която режимът изгради на пет континента, ще бъде разрушена, разградена. Иран ще процъфтява както никога досега. Глобални инвестиции. Масов туризъм. Блестящи технологични иновации, основани на огромните таланти, които съществуват в Иран. Не ви ли звучи по-добре от безкрайната бедност, репресиите и войната?"

Нетаняху заключава: "Не позволявайте на малка група фанатични теократи да смажат надеждите и мечтите ви. Вие заслужавате нещо по-добро. Вашите деца заслужават повече. Целият свят заслужава повече. Знам, че не подкрепяте насилниците и убийците от ХАМАС и "Хизбула", но вашите лидери го правят. Вие заслужавате повече. Народът на Иран трябва да знае - Израел е с вас. Нека заедно познаем едно бъдеще на просперитет и мир".



Още по темата: общо новини по темата: 61
30.09.2024 »
30.09.2024 »
30.09.2024 »
30.09.2024 »
30.09.2024 »
30.09.2024 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница
Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Shte-budete-osvobodeni-ot-fanatichnite-upravnici-skoro-Netanyahu-otpravi-poslanie-kum-iranskiya-narod-2281601
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.