Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Депутатите задължиха вътрешния министър да бъде изслушан заради купения вот
© Булфото
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще бъде изслушан в Народното събрание за действията на МВР за възпрепятстване на купуването и продаването на гласове на предстоящите парламентарни избори, предаде репортер на "Фокус"

След първоначален отказ все пак Илков се яви в пленарната зала. Това предизвика бурни реакции от почти всички парламентарно представени партии.

"Дали министърът няма да ни обясни сега регистрират ли се действително сигналите за купуване на гласове в МВР или не се регистрират, за да се намали изкуствено техния брой и да не се получат толкова на брой образувани досъдебни производства, колкото например е имало, докато бях аз министър на вътрешните работи", посочи депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков.

Георги Свиленски от "БСП за България" попита дали сред установените продачвачи и купувачи на гласове има представители на политически партии и кои политически партии купуват гласове.

"Не ме вкарвайте мене в предизборната кампания. По всеки един сигнал, по всяко едно лице е работено по всички законоустановени правомощия които имаме, така че сигналът да бъде проверен до последният детайл", отсече вътрешният министър.

Илков обясни, че вече е стартирала националната кампания на МВР за превенция на купуването и продаването на гласове. До момента в МВР има само два сигнала за нарушение на изборното законодателство.



Още по темата: общо новини по темата: 343
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Deputatite-zadulzhiha-vutreshniya-ministur-da-bude-izslushan-zaradi-kupeniya-vot-2275370
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.