Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Добри новини около бургаската детска болница
Автор: Екип Burgas24.bg 15:37 / 24.09.2024Коментари ()520
Кметът Димитър Николов подписа договорите за доставка на високотехнологична медицинска апаратура, необходими за работата на клиниките и отделенията на изграждащата се в момента Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Света Анастасия“ в Бургас. Най-големите американски компании за медицинско оборудване и германската “Сименс" ще доставят модерното оборудване.

"Децата не са просто "малки възрастни“ и тяхното лечение изисква специални знания и умения – от специфични грижи от страна на лекарите и сестрите до специализирана техника, която да отчита разликите в лечението им. Затова днес направихме поредната сериозна стъпка по пътя към изграждане на специализираната детска болница в Бургас“, сподели кметът Николов.

Апаратурата е разработена от най-реномираните световни производители на медицинска апаратура специално за педиатрични пациенти, като се отчитат особеностите на детската анатомия и специфичните потребности в грижата за малките пациенти – с гарантирана по-голяма прецизност в изпълнението на процедурите, по-ниско дозово облъчване (при образната диагностика), понижен шум и по-кратко време за изследване, както и гарантирана по-дружелюбна среда за преглед и лечение, постигана чрез външния дизайн на оборудването и на пространствата.

Оборудването от последно поколение ще позволи прилагане на оптимални решения в процеса на диагностика, консултиране и лечение на пациентите, както и в цялостното управление на болничните системи.

Доставката на част от оборудването ще стартира от началото на 2025 г., като заедно с това ще започне и обучението на екипите, които ще работят с него и ще полагат грижи за пациентите на Многопрофилната болница за лечение на деца със 133 легла и мултипрофилно педиатрично спешно отделение. За лекарите и сестрите в отделните клиники и отделения ще бъде осигурена възможност за допълнително обучение при необходимост, включително и в чуждестранни педиатрични болници с цел гарантиране добра грижа за пациентите на детската болница в Бургас.

Професионализмът на лекарите в лечебното заведение, с помощта на модерните технологии и дигитализацията на процесите, ще осигурят надеждност, безопасност и по-високо качество на медицинската грижа за децата в Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Света Анастасия“ в Бургас.



Още по темата: общо новини по темата: 21
19.04.2024 »
05.04.2024 »
28.02.2024 »
27.11.2023 »
05.04.2023 »
25.02.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dobri-novini-okolo-burgaskata-detska-bolnica-2274164
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.