Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пеевски: Николоски незабавно да бъде обявен за персона нон грата
Автор: ИА Фокус 16:58 / 23.09.2024Коментари ()240
© Булфото
Ако в България има адекватни държавни институции и служби, вицепремиерът и транспортен министър на РСМ Александър Николоски трябва да бъде обявен незабавно за персона нон грата. Това заявява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена до медиите. 

Изявлението му идва на фона на коментара на северномакедонския вицепремиер, който заяви, че е "недопустимо България да се меси във вътрешните работи на РСМ" и че оставката му може да бъде поискана единствено от премиера и народа на страната му. 

"Това е най-малкото, което трябва да бъде предприето, след системното сеене на омраза към България и българския народ", добавя още Пеевски.

Той определя отношението на управляващите в Република Северна Македония като нагло и арогантно. По думи му правителството на премиера Християн Мицкоски е "проруско". 

"Наглостта и арогантността по отношение на България, нейните демократично избрани институции, демонстрирана от проруското правителството на Мицкоски явно е в отговор на категоричната евроатлантическа позиция на страната ни.

Настояваме за незабавни мерки в отговор на провокациите, които да бъдат последователни и категорични", заяви председателят на ПГ на ДПС.

"Проблемът вече не може да бъде решен с едно проформа извинение.

Разломът е ценностен и противопоставя два свята - този на евроатлантическите демокрации и този на пропутинската, антидемократична заплаха.

Като европейска държава ние не можем да останем безучастни или псевдодипломатични, а трябва да защитим честта и достойнството на България и на българските граждани. Защото в противен случай бихме съучаствали в легитимацията на явни проводници на проруско влияние в сърцето на Европа", категоричен е Пеевски.



Още по темата: общо новини по темата: 89
21.09.2024 »
20.09.2024 »
20.09.2024 »
20.09.2024 »
19.09.2024 »
19.09.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Peevski-Nikoloski-nezabavno-da-bude-obyaven-za-persona-non-grata-2273107
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.