Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отказаха молбата на Хилми, ограбил норвежец в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 10:57 / 10.09.2024Коментари ()1288
©
Бургаският апелативен съд потвърди определение, с което е оставено без уважение искането на Хилми М. за изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража“ в по-лека.

Хилми М. е привлечен като обвиняем за това, че на 30 юни 2024 г. около 06:25 ч. в комплекс "Слънчев бряг“, в близост до бар "Мистик“, отнел чужди движими вещи – мобилен телефон, калъфче за мобилен телефон, портфейл и сумата от 700 лева, всичко на обща стойност 3355.98 лева, от владението на норвежкия гражданин J. B., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – ударил пострадалия в лявото рамо с твърд предмет, последван от падане и загуба на съзнание, като грабежът е придружен с нанасяне на средна телесна повреда – счупване на лява ключица.

Обвинението е за "тежко“ престъпление, тъй като за него е предвидено наказание лишаване от пет до петнадесет години.

Втората инстанция счита, че жалбата на обвиняемия срещу отказа на окръжния съд да измени постоянния му арест е неоснователна.

Не е отпаднало обоснованото предположение за съпричастността на Хилми М. към престъплението. В подкрепа на обвинението са заключенията по изготвените техническа и видеотехническа експертизи, показанията на свидетели и установените ДНК следи. Все още съществува и реална опасност от извършване на престъпление от страна на обвиняемия. Този извод се обосновава с данните от справката му за съдимост, установяващи наличие на предходна престъпна деятелност, както и основавайки се на проявените особености на разследваното престъпно деяние. Срокът на задържане на лицето не надвишава законовия и е в рамките на разумния, посочват апелативните съдии.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otkazaha-molbata-na-Hilmi-ograbil-norvezhec-v-Slunchev-bryag-2257439
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.