Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава изграждането на канализацията в с. Маринка
Автор: Екип Burgas24.bg 12:13 / 20.01.2011Коментари ()703
©
През тази година ще бъде реализиран вторият етап от изграждането на канализацията в с. Маринка, съобщиха от градската управа на Бургас.

Средствата за това вече са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДОС/ към Министерството на околната среда. Това обяви пред жителите на бургаското село зам.-кметът Йорданка Ананиева, която се срещна с тях вчера във връзка с обществено обсъждане на проектобюджета на Община Бургас за 2011 г. Проектът за канализацията ще бъде предоставен в кметството, така че всеки, който желае, да може да се запознае подробно с конкретните дейности и срокове за изпълнение. По време на обсъждането стана ясно, че Община Бургас вече е готова и с проект за изграждане на пречиствателна станция в Маринка. Към настоящия момент той е подаден в ПУДОС и чака одобрение. Веднага след това ще стартират тръжните процедури за избор на изпълнител и самото изграждане. Предвидени са средства и за асфалтиране на улиците в селото, след приключване на дейностите по полагане на канализация. В капиталовата програма на общината е заложено още изграждане на улица "Стефан Караджа" и проектиране на улица "Петрова нива".

През 2011 г. училището, което от края на миналата година е средищно учебно заведение, и детската градина в Маринка ще получат повече средства от държавния бюджет за изпълнение на техните делегирани дейности. Двете заведения са включени и в проект на Община Бургас по фонд "Енергийна ефективност", който ще осигури финансиране на ремонтни дейности като саниране, подмяна на дограма, др. През тази година Община Бургас предвижда още разработване на проект за благоустрояване на двора на училището и детската градина. Подадено е искане до Министерството на образованието за отпускане на училищен автобус.

В проектобюджета за 2011 г. за с. Маринка е заложено изграждане на спортни игрища в парка. До няколко месеца ще бъде ремонтиран и пенсионерският клуб.

Жителите на Маринка поискаха изграждане на нова детска градина, ремонт на църквата и замерване на електромганитните лъчения от антената на мобилен оператор, поставена в селото. Зам.-кметът Ананиева пое ангажимент да предложи в проектобюджета за 2011-та да бъде включено проектиране на детска градина, което е първата стъпка преди изграждането. По другите два въпроса даде разяснения, какви са стъпките, за да бъдат предприети съответните действия.

Вчера беше проведено обществено обсъждане и в още едно бургаско село - Димчево. По време на него стана ясно, че до края на 2011 г. ще бъде проектиран водопровод, обслужващ Маринка, Твърдица и Димчево, с което ще бъде направена важна стъпка към решаване на един от основните проблеми на жителите на тези села. В проектобюджета е предвидено и преасфалтиране и подмяна на тротоарната настилка на една от основните улици в селото. По искане на жителите на Димчево ще се търсят варианти по линията на публично-частни партньорства за благоустрояване на пространството около кметството.

Обществените обсъждания на проектобюджет - 2011 и в двете села преминаха при пълни зали и силен интерес от страна на присъстващите. Днес срещите на общинска администрация с жителите на община Бургас продължават в селата Братово, Равнец, Черно море и Рудник.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Produlzhava-izgrazhdaneto-na-kanalizaciyata-v-s-Marinka-223164
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.