Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден | ||||||
| ||||||
Ето идея как да ги оползотворим навреме, вместо да отидат в боклука, съветват от lifestyle.bg. Т.нар. дяволски яйца представляват пълнени яйца, които са страхотно предястие и много отиват с чаша бяло вино например. Как да ги приготвим Щом вече имам сварени яйца, трябва само да ги обелим и да ги разрежем на две. Вадим жълтъците и ги разбъркваме със съставки по избор. В класическата рецепта това са майонеза и горчица, за да придобие кремообразна структура. Получената смес се овкусява с подправки и се връща в белтъка. А за да оправдаем името дяволски, може спокойно да добавим и малко лют червен пипер. Има и различни разновидности на тази рецепта, при които смело можем да експериментираме с добавките към сварения жълтък. Някои добавят скариди, а други - авокадо, което също много си отива с яйце. За по-красива визия поръсваме отгоре с червен пипер и пресен лук или свежи подправки. По желание може да сложим и печен бекон, нарязан на много малки парченца. |
Още по темата: | общо новини по темата: 168 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница |