Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Важно за тротинеткаджиите! Вече ще се движат по-бавно в Бургас!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:50 / 23.04.2024Коментари ()2303
© Burgas24.bg
Големи промени за предвиждането с тротинетки в Бургас прие Общинският съвет на Бургас. Едно от тях е намаляване на скоростта. Тротинеткаджиите вече ще се движат с до 13 км/ч по велосипедната инфраструктура и в парковете на Бургас. 20 км/час ще бъде максималната скорост по пътища и улици, на които максимално разрешената скорост за движение е до 50 км/ч, както и по улици с изградена велосипедна инфраструктура предаде репортер на Burgas24.bg.

Операторите, които предоставят под наем тротинетки ще бъдат длъжни да ограничат софтуерно скоростта им за движение. Паркирането им в паркове, градини, площади, детски и спортни площадки, зелени площи, площи, предназначени само за пешеходци, тротоари, спирки на градския транспорт, пътеки за преминаване и пред рампи за достъп на хора с увреждания на територията на община Бургас е забранено, освен на определените за това от Община Бургас места в паркове, градини и пешеходни пространства. Операторите ще са длъжни да указват на потребителите в своите мобилни приложения допустимите за паркиране места, както и да използват софтуерна технология за предотвратяване на паркирането на индивидуални електрически превозни средства извън определените места за паркиране, на база на възможностите на достъпните GPS технологии.

Операторите ще са длъжни да премахнат неправилно паркираните тротинетки не по-късно от 4 часа в работни дни и 6 часа в почивни дни, след констатиране на нарушението и уведомяване на оператора, в периода от 08:00 ч. до 18:00 ч. За неправилно паркираните електрически превозни средства това ще става  между 18:01 ч. и 08:00 ч. премахването се извършва между 08:00 ч. и 12:00 ч.

Операторите ще са длъжни също така да изискат от своите клиенти и потребители да потвърдят възрастта си, като въведат допълнително изискване последните да сканират или да снимат документите си за самоличност.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vazhno-za-trotinetkadzhiite-Veche-shte-se-dvizhat-po-bavno-v-Burgas-2089090
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.