Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Американският посланик гостува на бургаски ротарианци
Автор: Екип Burgas24.bg 10:33 / 08.11.2010Коментари ()778
© Burgas24.bg
Американският посланик Джеймс Уорлик беше официален гост на поредната сбирка на Ротари клуб "Бургас Пиргос". Дипломатът приветства своите домакини на български език и отговаря почти един час на различни въпроси.

Уорлик определи информационните технологии, възобновяемите и алтернативни източници на енергия като едни от основните икономически сфери, в които България може да постигне много добро партньорство със САЩ.

Американският посланик откровено заяви пред ротарианците, че решенията на българското правителство, които касаят енергийния сектор, ще определят развитието на страната за десетилетия напред.

Уорлик посочи два основни пътя към енергийната сигщурност - диверсификация на горивата - от многобройни източници и разнообразни маршрути и спазване принципите на прозрачност. Дипломатът призна, че неговата страст са пътешествията по света и призна, че подкрепя на 100% въвеждането на безвизов режим между България и САЩ.

Специално клубно флагче, на което е отпечатано името на госта и датата на визитата, както и вратовръзка с ротариански символи връчи на Уорлик президента на клуба Радостин Дачев. Дипломатът отнесе със себе и част от Бургас - пейзаж с морския фар и чайки, нарисуван от 15-годишната Даниела Караиванова, една от призьорките в традиционния конкурс под егидата на клуба "Аз, моят град и морето".

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Amerikanskiyat-poslanik-gostuva-na-burgaski-rotarianci-204970
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.