Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Антимафиоти удариха виртуален магазин за стоки-менте
Автор: Екип Burgas24.bg 14:22 / 23.10.2010Коментари ()1812
©
Антимафиоти прекратиха незаконна продажба на парфюми, накити и модни аксесоари с логото на световни търговски марки. Луксозните копия били предлагани във виртуален магазин достъпен за неограничен брой потребители. Стоките били съхранявани в магазин със скрито складово помещение в центъра на София.

Информацията за удара потвърди за Агенция "Фокус" и началникът на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГДБОП Явор Колев.

От склада и магазина са иззети голям асортимент от артикули. Срещу нелегалните търговци е образувано досъдебно производство за престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

Фирмите, които държат правата върху марките, са понесли щети за над 1 милион лева.

Складовете, където са се съхранявали стоките, се намират в центъра на София. "Вчера затворихме виртуален мол, който представлява един огромен магазин. Посредством интернет той е разпространявал фалшиви стоки на скъпи и известни търговски марки", съобщи Колев.

Виртуалният мол се е намирал на адрес mallvm.com. На него са се предлагали различни стоки - луксозни аксесоари, парфюми на световни марки, дрехи, бижутерия, чанти, портфейли и др. По случая е образувано досъдебно производство. Вчера са задържани и пратки, които са били изпращани на различни места в страната.

У нас все повече се появяват сайтове, предлагащи фалшиви стоки, обясни още Явор Колев.

Източник: БНР



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Antimafioti-udariha-virtualen-magazin-za-stoki-mente-201121
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.