Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Несебър е домакин на международна среща за побратимяванията на градовете
Автор: Екип Burgas24.bg 10:48 / 05.10.2010Коментари ()540
© Burgas24.bg
Община Несебър ще бъде домакин на Първата международна среща "Побратимяванията на градовете - добри практики за ефективно сътрудничество", която ще се проведе 7 октомври, четвъртък, от 10.30 часа, в Конферентната зала на хотел "Виго".

Форумът се реализира в рамките на проект: "Т-Т Accelerator - Катализатор за инициативи на побратимените градове", по който Асоциация на Българските Черноморски Общини е партньор и организатор на настоящото събитие.

Гости са делегати от Гърция, представители на местни общински институции и неправителствени организации от регионите Драма, Ксанти, Александруполи и Кавала. Експерти от българските черноморски общини ще споделят опита на представляваната от тях община и институция. Предвижда се да бъдат дискутирани добри практики на съществуващи вече партньорства на побратимени градове както и бъдещи сътрудничества. Ще се обсъдят идеи за нови съвместни проекти и международни инициативи, които могат да бъдат финансирани по програма "Европа за гражданите" на Европейската комисия.

Организатори на събитието са Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) - България, Асоциация на Общините от Регион Ксанти (LAUX) - Гърция с любезното домакинство на Кмета на община Несебър.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nesebur-e-domakin-na-mezhdunarodna-sreshta-za-pobratimyavaniyata-na-gradovete-196286
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.