Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изложба показва Черно море от високо
Автор: Екип Burgas24.bg 10:37 / 20.09.2010Коментари ()539
© Burgas24.bg
"Черно море: север-юг" е изключителната изложба на добре познатия с експозицията си "България 360°" и въздушните си кадри фотограф Александър Иванов и е съвместен негов проект с Коалицията от неправителствени организации "За да остане природа в България".

След десетки летателни часове над морето и височинни фотосесии в търсене на перфектните кадри, екипът на Александър Иванов и неговият пилот - Светослав Соломаха, споделят миговете... на крилата на делтапланера, в които България и Черноморието изглеждат удивителни и непознати.

Редом с впечатляващите фотоси на скални образувания и речни корита, вливащи се в морето, фотографът е документирал и онова, което не винаги е привлекателно за търсещия красотата - хиляди кубически метри бетон по плажната ивица на страната, сериозни замърсявания и хаотични архитектурни намеси в природната среда.
Откриването на изложбата в Бургас ще отбележи и продължението на национална кампания на Коалиция "За да остане природа в България", чиято цел е обявяването на 3 нови крайморски територии за защитени.

Това е единственият начин това уникално природно наследство да бъде запазено в съвременните условия. Камчийски пясъци, Кара дере и Иракли са трите зони, в които гражданските и експертни организации настояват за държавни мерки и незабавна намеса.

"Черно: север - юг" е проект на Българска фондация Биоразнообразие в рамките на Коалиция "За да остане природа в България", финансирана от Фонд за НПО на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн към Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство - чрез Фондация Екообщност и Фондация за развитие на местното самоуправление.

Изложбата се случва и благодарение на партньорството на Министерство на околната среда и водите, Фотосинтезис - място за хора, идеи и фотография. Изложбата в Бургас се случва в рамките на Седмицата на екологията и устойчивата енергия, организирана от Община Бургас и ще остане в Галерията на ул. "Александровска" 22 от 10:00 до 18:00 часа в дните от 20 до 24 септември.

Източник: factor-bs.com



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izlozhba-pokazva-Cherno-more-ot-visoko-192719
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.