Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Симеон Сакскобургготски: Трябва да сме по-спокойни и да мислим за страната, а после за политически цели
Автор: Екип Burgas24.bg 14:17 / 03.12.2023Коментари ()874
© БГНЕС
Трябва да мислим преди всичко за България и да вярваме в нейното бъдеще. Това заяви бившият министър-председател /2001-2005 г./ и цар на България /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски пред БГНЕС.

Относно липсата на национален дебат в трудните времена, в които се намира България в близост до тежки геополитически конфликти, той посочи: "Трябва да сме по-спокойни, да мислим преди всичко за страната, а после за политически цели".

Той призова за повече вяра в бъдещето на България и повече взаимоотношения, които да почиват на християнските ценности.

Сакскобургготски присъства на молебен за здраве на българския патриарх Неофит в храм "Света Троица" в София, за чието построяване е дал пари неговият баща цар Борис III.

На българския патриарх той пожела "с божия воля да се възстанови час по-скоро, а ние да гледаме интересите на България".

В днешния ден в цялата страна се отслужват молебени за здравето на главата на Българската православна църква, като в "Света Троица" той бе отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Simeon-Sakskoburggotski-Tryabva-da-sme-po-spokoini-i-da-mislim-za-stranata-a-posle-za-politicheski-celi-1919030
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.