Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няколко са пътните проблеми в Бургаска област по които се работи
Автор: Екип Burgas24.bg 17:30 / 02.09.2010Коментари ()1418
© Burgas24.bg
Няколко са пътните проблеми в Бургаска област по които се работи, каза по време на кръглата маса са обсъждане на транспортните проблеми управителят на Бургаска област Константин Гребенаров. Осигуряването на бърза транспортна връзка от столицата за Черноморието предстои да бъде решен, след построяването на АМ " Тракия", която е приоритетен обект за правителството и утре ще бъде направена първа копка на последният участък от Ямбол за Бургас.

По думите на областния управител обаче построяването на автомагистралата ще доведе до други транспортни проблеми за областта, ако преди това не бъдат решени другите проблеми с пътната инфраструктура в областта. Увеличеният трафик по автомагистралата ще бъде стопиран в Бургас, тъй като целият транзит за Южното Черноморие за сега минава през самия град. Необходимо е да бъде завършена детелината Бургас - Созопол- Средец.

Към момента са осигурени средствата за изграждането и, но е необходимо да започне и строителството. Това е един от най- конфликтните участъци, защото освен транзита за Южните курорти от там минава цялото движение и за един от най- големите бургаски комплекси "Меден рудник" , където живеят над 80 000 души. Междувременно трябва да започне и изграждането на обходна дъга над Бургас, за да се изведе движението от центъра на града. Друг транспортен проблем ,който чака своето решение е облекчаването на трафика от Бургас в посока Слънчев бряг.

Областният управител посочи, че няколко часа са необходими за осъществяването на полет от Лондон до летището и понякога също толкова време е необходимо да се преодолее разстоянието то летището до курорта Слънчев бряг, при напрегнатия летен трафик. Не на последно място областния открои необходимостта да се довърши поставянето на разделителна мантинела по пътя Бургас - Созопол. Там където тя вече е поставена се отчита намаление на пътните инциденти. Гребенаров посочи, че само преди дни е направена първа копка за реконструкция на пътя Бургас - Малко Търново, който също е един от важните за областта. По думите му по транспортните проблеми се работи,и се надява след няколко години, на друга такава среща да отчетат, че по- голямата част от тях са решени.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nyakolko-sa-putnite-problemi-v-Burgaska-oblast-po-koito-se-raboti-188947
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.