Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Израелският посланик: Ще се увеличат туристите от моята страна в България
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 01.09.2010Коментари ()613
©
"Несебър е едно чудесно място и аз съм изключително очарован от уникалността на града Ви, който много пъти съм посещавал. Вашата култура е различна от нашата, но е изключително интересна", бяха първите думи на израелският посланик Н. Пр. Ноах Гал Гендлер по време на визита при кмета на Несебър Николай Димитров днес. Сред акцентите в разговора им бяха туризмът и посещаемостта на региона от израелски туристи, както и възможностите за инвестиции.

Градоначалникът разказа, че община Несебър се старае да създаде приятни и безопасни условия за престоя и почивката на всички свои посетители. В тази връзка той спомена, че всяка година се провежда традиционна среща с туроператори, полиция и представители на дипломатическите мисии на основно представените туристически общности на територията на общината преди началото на сезона, на която освен новостите, се обсъжда и сигурността на туристите през лятото. Кметът Николай Димитров разказа още, че към настоящия момент, а и през целия летен сезон, община Несебър е посещавана и от израелски туристи. От своя страна Н. Пр. Ноах Гал Гендлер сподели, че вероятно около 150 хиляди негови съграждани ще посетят България през тази година. Освен това посланикът разкри, че: "около 500 хиляди туристи от Израел търсят нова дестинация за почивка, а това ни дава основание да смятаме, че може да удвоим тази цифра от 150 хиляди". Именно това увеличение на туристи ще бъде и тема на разговора днес следобед между посланика на Израел с туроператори от Несебърския регион и представители на Бургаската туристическа камара.

Посланикът не пропусна да подчертае, че България и Израел поддържат прекрасни отношения помежду си, а двете страни си разменят визити на високо ниво.

В разговора между госта и кмета не бяха отминати и възможностите за капиталовложения на територията на Несебър. По отношение на инвеститорския интерес, градоначалникът сподели, че общинска администрация се стреми да помага и да оказва съдействие, което се прие с видимо задоволство от госта.

Към финала на визитата, кметът изрази мнението, че: "днешната ни среща е ползотворна основа за развитие и сътрудничество в областта на туризма".

Книга, която обяснява чудото на израелската технология, подари посланикът на своя домакин, а градоначалникът върна жеста, като поднесе книга за Несебър, разказваща за историята, културата и за уникалността на града на ЮНЕСКО. "По всяко време сте добре дошли и с каквото можем ще помогнем на гражданите на Вашата страна, както и на Вашите инвеститори", каза кметът. "Ние можем да помогнем много на България и в много аспекти можем да си сътрудничим", отговори от своя страна гостът.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Izraelskiyat-poslanik-Shte-se-uvelichat-turistite-ot-moyata-strana-v-Bulgariya-188616
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.