Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От днес застудява, температурите падат с 10 градуса
Автор: Екип Burgas24.bg 09:45 / 29.08.2010Коментари ()819
© Burgas24.bg
Днес настъпва промяна на времето. От северозапад с умерени и силни ветрове, в страната ни, ще нахлува доста хладен въздух, който ще понижи чувствително температурите в Западна и Централна България, на места понижението ще е с около и над 10 градуса. В Югоизточна България и крайните югозападни райони, ще е все още горещо. Облачността ще е променлива, по-значителна след обяд и през нощта срещу понеделник, когато на места ще превали и прегърми. Максимални температури - от 23°-25° в Северозападна, до 32°-34° на места в Югоизточна България и към Петрич и Сандански; в София максимална температура 23°-24°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за август - ще се повишава.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато на места ще превали и прегърми. Ще духа силен вятър, в ниските части от запад-северозапад, а по билата и върховете от югозапад-запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, а на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Късно след пладне облачността ще се увеличи и през нощта срещу понеделник, на места ще превали и прегърми. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-запад, а след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад-север, ще е умерен и силен, и с него ще нахлува хладният въздух, а температурите ще започнат да се понижават. Максимални температури на въздуха и днес ще са високи - 29°-31°. Температурата на морската вода е около 27°, но през следващите дни ще се понижи. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ot-dnes-zastudyava-temperaturite-padat-s-10-gradusa-187784
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.