Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Битката на Снежана: Дъщеричката й да запомни баща си
Автор: Екип Burgas24.bg 11:10 / 24.08.2010Коментари ()828
© Burgas24.bg
"Загубих не само съпруг, но и приятел. Сигурно звучи банално да наречеш мъжа си твоята половинка, но при нас наистина беше така. Връзката ни е особено силна, дори не мога да говоря в минало време за Мирослав."

Снежана Пашова на пръв поглед е спокойна, изглежда, сякаш се е примирила със загубата на съпруга си.

За 41-годишния Мирослав 14 август се оказва последният ден в живота му. Последното му пътуване е от Созопол до Бургас. Последните километри - от местността Пода до родния си град обаче изминава в линейката за Спешна помощ. Малко по-късно в болницата издъхва.

Броени дни преди инцидента самият Мирослав погребал баща си, също отишъл си ненадейно. След 2 смърти домът на Пашови се оказва празен. Шкодата на Мирослав е размазана от челен удар с "Форд Фокус", в който пътува семейството на народната представителка от ГЕРБ Вяра Петрова.

Разследването още не се е произнесло за механизма на произшествието. По първоначални данни колата на Петрови е влязла в платното за насрещно движение, където е станал и сблъсъкът.

Пашов е получил тежка гръдна травма, ударът е засегнал вътрешните органи, включително и сърцето, показала аутопсията.

Съдебномедицинската експертиза ще бъде добавена към папката по делото заедно с най-важната експертиза - автотехническата. Затова тя ще бъде извършена от 3вещи лица, обясняват от полицията. Поне месец обаче е необходим, за да се изготви заключението на експертите, което пък ще бъде основният ориентир на дознателя Здравко Жильов за привличането на обвиняем. Делото е образувано срещу виновно лице за причиняване на смърт по непредпазливост.

"Страхувам се, че малката няма да запомни баща си. Трябва да направя всичко възможно да съхраня спомена й за него", споделя Снежа. В момента 3-годишната й дъщеричка все още вярва в приказката, че татко й, нейният принц, както сама го нарича, е заминал, но ще се върне скоро."И аз още вярвам, че ще се върне", казва майката. Не знае кога ще разкрие истината пред детето си.

Снежа и Мирослав са студентски гаджета. Запознават се, докато и двамата следват във Варна. Снежана е оттам, първите години от съвместния им живот минават в северния морски град. Преди 15 г. се ражда първото им дете - син.

"В момента той ми е най-голямата опора. Поне външно се държи, все едно животът си продължава по същия начин. Какво става вътре в него, само той си знае", разкрива майката.

"Обичахме да пътуваме заедно. Никога не сме си поставяли за цел да трупаме пари и имоти, искахме да покажем на децата ни хубавите места в България. Понякога пътувахме и в чужбина", разказва почернената млада жена. В последните години ски ваканциите се превръщали в почивката, която чакали с нетърпение.

Мирослав изчитал всичко предварително за местата, които им предстои да посетят.

"Замина си с мечтата за Рим, знаеше толкова много за историята на древния град, че за него щеше да бъде голямо удоволствие да види всичко на място. Не успя", въздъхва с тъжна усмивка Снежана.

Вероятно никога няма да забрави последния си разговор с Мирослав. "Не бях в Бургас от няколко дни, вече ни беше домъчняло един за друг", споделя жената. За да не е сам у дома, съпругът й, който преживявал тежко загубата на баща си, решил да отскочи до техни приятели в Созопол. Останал в петък вечер и в събота. Около 10,30 ч потеглил обратно от близките им хора, те последни са го видели жив. Те и първи се обадили на Снежана с трагичната вест.

41-годишният Мирослав е завършил бургаската математическа гимназия, След това икономика във Варна. Приятелите му го наричат Пашето. "Много ни липсва - с отзивчивостта си, с енциклопедичните си познания и умението да разказва истории по неповторим начин", призвават те.

Източник: в. "24 часа"




Още по темата: общо новини по темата: 2
24.08.2010 »
23.08.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Bitkata-na-Snezhana-Dushterichkata-i-da-zapomni-bashta-si-186667
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.