Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
25 красавици спорят за титлата Мис Бели денс в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 17:26 / 18.08.2010Коментари ()2788
© Burgas24.bg
Конкурсът за ориенталски танци Miss Belly dance ще се проведе на 20 август в тузарския комплекс "Роял Сън" на Слънчев бряг. След прецизен кастинг до същинската част бяха допуснати 25 момичета. От тях 15 ще танцуват, а останалите 10 ще дефилират в източен моден перформанс. Сред участничките във финала има счетоводителка, адвокатка, художничка и много други жени с интересни професии, за които танцът е възможност да изразят себе си и женската красота.

Призьорката в горещ маратон от ориенталски танци ще получи уикенд за двама в луксозния комплекс край. Освен победителката отличени ще бъдат и три подгласнички. Освен тази класация в надпреварата ще се проведе и конкурс за най-красив костюм. Публиката пък има възможност да гласува он-лайн за своята любимка.

Бели денс е древно изкуство, в което жената с кръшни движения се превръща в страстна прелъстителка. Класическият коремен танц притежава специфична хореография. Той е изключително труден за овладяване. Прародината на танца е Древният Египет, изпълнява се с движения на корема, откъдето е и названието му /belly-корем, от англ. /, и ръцете, като участва дори и погледът. Има различни стилове-арабски, либийски, египетски, нубийски и тунизийски. За разлика от кючека, белиденсът се изпълнява само от представителки на нежния пол и то с боси крака, разказа организаторката Кристина Георгиева.

Ориенталските танци привличат все повече млади дами, които търсят отдушник от стреса и обездвижването в офиса. Танцът е създаден от жена за жени и затова никой мъж не може да устои на чара му.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/25-krasavici-sporyat-za-titlata-Mis-Beli-dens-v-Slunchev-bryag-185488
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.