Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Почти няма интерес към осиновяване на бездомни кучета
Автор: Екип Burgas24.bg 11:22 / 28.07.2010Коментари ()744
© Burgas24.bg
Интерес към осиновяване на бездомни кучета от приюта в Бургас почти няма. Това коментира управителят на общинския приют за кучета Маргарита Пеева. "Българинът има лошия навик да си купува от магазин скъпи и прескъпи кучета, които обикновено се разболяват в първите няколко месеца, и след това ги изхвърля на улицата", коментира Пеева.

По думите й българинът няма навика да си търси домашни любимци от приютите. Когато се появят кандидати да осиновят куче, обикновено става въпрос за хора, които живеят лятото на своите вили, а след като се върнат в града, ги изхвърлят, обясни Пеева. Друг вариант са хората, които търсят кучета за охрана на определени обекти, които по думите й след като бъдат завършени, кучетата стават излишни и отново отиват на улицата. "Ние не даваме кучета на такива хора, тъй като предварително се подписва договор, проверяват се местата", посочи Пеева.

По отношение на осиновяването на кучета лошият сезон е лятото, каза още Пеева. Това се дължи на факта, че обикновено децата не са в града, а родителите са особено ангажирани. Често приютът в Бургас става дом за породисти кучета, изхвърлени от своите стопани. По думите на Пеева обикновено става въпрос за възрастни кучета, за които стопаните не искат да носят отговорност. Що се отнася до търсенето - най-голям интерес има към дребните породи кучета, когато става въпрос за домашен любимец за малки деца или възрастни хора. Търсят се обаче и куета от рода на питбулите например. Около 50 са кучетата в приюта в Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pochti-nyama-interes-kum-osinovyavane-na-bezdomni-kucheta-180682
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.