Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заседание на Общинския съвет се провежда днес
Автор: Екип Burgas24.bg 09:43 / 22.07.2010Коментари ()1107
© Burgas24.bg
Заседание на Общински съвет - Бургас ще се проведе днес. В предварителния дневен ред на заседанието са предвидени за разглеждане общо 61 точки, като сред тях има 19 за отпускане на безвъзмездна финансова помощ на физически лица. В началото на сесията съветниците трябва да решат дали да приемат Програмата за околната среда на община Бургас 2010 - 2013.

Докладната записка е входирана от заместник-кмета по екология Атанаска Николова. Основна цел на тази програма е да постигне устойчиво решаване на екологичните проблеми в община Бургас и подобряване състоянието на околната среда. Съветниците ще разгледат и изготвения анализ на ситуацията и оценка на потребностите от социални услуги в община Бургас.

Ще бъде разгледано също и предложение на кмета на града Димитър Николов за разкриването на защитено жилище, което да бъде финансирано като държавно делегирана дейност. На днешното си заседание съветниците ще избират кой да застане на поста управител на "Хляб и хлебни изделия". Основен конкурент за поста е Димитър Георгиев, който към настоящия момент е временно изпълняващ длъжността директор на предприятието.

Общинският съветник инж. Роза Желева е входирала докладна записка, с която настоява да се вземат мерки за почистването на парк "Росенец", който се намира край Бургас. На заседанието днес ще бъдат разгледани и схемите за въвеждане в експлоатация на "синя зона" в центъра на града. В тази връзка съветниците трябва да решат и каква да бъде сумата за прилагане на т.нар. "скоба".

Общинската администрация, в лицето на заместник-кмета по бюджет и финанси Красимир Стойчев, предлага тази сума да бъде 12,50 лева без ДДС. Предстои също да бъдат определени и таксите за ползване за зоната за кратковременно паркиране. От администрацията предлагат таксата за час да бъде в размер на 1 лев. Месечният абонамент предлагат да бъде 200 лева. Предложената годишна такса за преференциално паркиране е 72 лева.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zasedanie-na-Obshtinskiya-suvet-se-provezhda-dnes-179201
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.