Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Германия не е променила позицията си за прехвърлянето на ракети Taurus в Украйна
Автор: Екип Burgas24.bg 16:02 / 11.08.2023Коментари ()945
©
"Правителството на Германия не е променило позицията си за прехвърлянето на крилати ракети с голям обсег Taurus на Украйна. Берлин има други приоритети за военна помощ", е заявил говорител на германското правителство, цитиран от новинарския портал Tagesschau.

"Състоянието на нещата по отношение на доставката на ракети Taurus не се е променило. Сега Германия има други приоритети за военна помощ за Украйна.  Страната  се фокусира върху тежката артилерия, бронираните превозни средства и системите за противовъздушна отбрана.

По-рано Der Spiegel съобщи, че федералното правителство на Германия проучва начини за снабдяване на Украйна с крилати ракети Taurus с голям обсег от запасите на Бундесвера през следващите месеци, като към настоящия момент се водят строго секретни преговори с представители на отбранителната индустрия.

По данни на редакцията канцлерът на ФРГ Олаф Шолф настоява за технически модификации на ракетата, за да се елиминира напълно възможността Украйна да нанася с тях удари по руска територия. Подчертава се, че Шолц "остава загрижен от ескалацията на конфликта“. През последните няколко седмици Министерството на отбраната на Германия, според  Der Spiegel, се е обърнало към производителя на Taurus с искане да включи подходящо ограничение за целево програмиране в крилатите ракети.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Germaniya-ne-e-promenila-poziciyata-si-za-prehvurlyaneto-na-raketi-Taurus-v-Ukraina-1785334
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.