Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лятото е благодатен сезон за бургаските книжарници
Автор: Екип Burgas24.bg 16:16 / 15.07.2010Коментари ()513
© Burgas24.bg
Въпреки че кризата сви бюджета на нашенеца, летният сезон е благодатен за книжарниците в Бургас, тъй като през отпуската хората четат повече, каза Красимира Ялъмова, управител на голяма книжарница в черноморския град. Повишават се продажбите на карти, пътеводители, справочници и много художествена литература, календари, рекламни материали за България на различни езици.

Търсенето е от страна, както на наши, така и на чужди туристи. Българските летовници купуват предимно летни четива. Интересуват се от новите романи, тъй като следят всичко излизащо в интернет. Купуват се детски книги по учебната програма за задължителна литература, както и детски енциклопедии.

Има завишен интерес към лятната литература като нашумелите напоследък "чик-лити" или дамска литература. Актуални за сезона са "Слугинята", "Дневниците на Кари Брадшоу", "Аз обичам Холувуд", "Във вихъра на 20-те"и "Да преследваш пръстен с диамант". След големия успех на "С дъх на канела" на Никълъс Спаркс има голям интерес и към новата му книга "Последна песен". От криминалните автори традиционно на плажа се чете Агата Кристи и Джеймс Хадли Чейс, посочи Ялъмова.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Lyatoto-e-blagodaten-sezon-za-burgaskite-knizharnici-177650
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.