Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Искат увеличаване на рибарските групи
Автор: Екип Burgas24.bg 12:12 / 15.07.2010Коментари ()472
© Burgas24.bg
По време на посещението си в Брюксел, изпълнителният директор на ИАРА г-н Явор Недев е провел работна среща с ръководителите на ГД "МАРЕ" към Европейската Комисия. На нея той е анонсирал намеренията на Изпълнителната агенция за увеличаване броя на рибарските групи по Приоритетна ос 4 "Устойчиво развитие на рибарските области" от Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство".

По Приоритетна ос 4 е заложено създаването на 4 рибарски групи, но предвид изявения интерес от страна на рибарски области е необходимо увеличаване броя на рибарските групи в страната.

Към момента 5 потенциални рибарски групи са кандидатствали и имат одобрени от ИАРА декларации за изразяване на интерес, а именно:
Тутракан - Сливо поле - Главиница;
Поморие - Несебър;
Приморско - Созопол - Царево;
Шабла - Каварна - Балчик;
Девин - Доспат - Батак;

Изразен е интерес и от нова напълно готова за кандидатстване рибарска група Бяла - Аврен - Долни Чифлик. Кметовете от трите общини са приветствали идеята и са заявили, че рибарският бранш е от приоритетно значение за развитието на региона. Ръководството на ИАРА изцяло подкрепя инициативността на общините в областта на рибарство още повече, че децентрализираното управление на средства от ЕС ще бъде основен подход в следващия програмен период /2014 г. - 2020 г./ по евро програмите.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Iskat-uvelichavane-na-ribarskite-grupi-177553
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.