Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поредна спец-акция проведоха в квартал Победа
Автор: Екип Burgas24.bg 17:14 / 14.07.2010Коментари ()991
© Burgas24.bg
Вчера на територията на кв. "Победа", служители от Първо Районно управление "Полиция" - Бургас, Бургаската жандармерия и Специализираните полицейски сили /Специализирано подразделение за борба с безредиците и охрана масови мероприятия/, сектор "Икономическа полиция" ОДМВР Бургас, сектор "Пътна полиция" и Дирекция "Управление на кризи, обществен ред и сигурност" към Община Бургас проведоха масирана полицейска операция за установяване на извършители на престъпления, нарушаване на обществения ред и проверки на самонастанили се лица в незаконни постройки на територията на квартала, както и пресичането на търговска дейност с лицензионен режим, акцизни стоки, черни и цветни метали и нерегламентирана хазартна дейност.

При проверката в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, разположен на ул. "Велека" са намерени и иззети авточасти, откраднати от частна фирма, разположена в Южната промишлена зона на Бургас. Съставен е констативен протокол и случаят е прададен на сектор "Икономическа полиция" ОДМВР Бургас. От пункт, намиращ се на ул. "Владислав" са открити също части - обект на кражбата от същата частна фирма /иззети са и са върнати на собственика/ - съставен е предупредителен полицейски протокол по чл. 56 от Закона за МВР.

В резултат на полицейските действия в участъка на квартала са доведени 30 лица, обитаващи незаконни постройки, като са съставени 5 акта по Закона за българските документи за самоличност. От доведените лица са задържани 6 мъже, извършители на взломни кражби, както следва:
- на 09.06.т.г. през нощта 19 годишния М.Х. и 18 годишния М.И. са извършили кражба на 4 метални матрици на стойност 8 000 лв. от частна фирма, разположена в кв. «Победа» в Южна промишлена зона
- на 12.07.т.г. през нощта 16 годишния Ю.С. и 14 годишния Ф.Й. са извършили взломна кражба на два акумулатора от микробус, паркиран на ул. "Чаталджа"
- на 13.07.т.г. през нощта 20 годишния С.С. е проникнал в двора на частна фирма, намираща се на ул. "Чаталджа", като е откраднал 4 задни моста на леки автомобили на стойност 500 лв. /вещите - предмет на престъплението са намерени и иззети/
- за времето от 05.07.т.г. до 08.07.т.г., чрез взломяване на стъкло е проникнато в частен дом, откъдето е извършена кражба на синтезатор, 4 олекотени завивки, аудиосистема и други вещи.

Работата по случаите продължава от служители на Полицейския участък "Победа" към Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poredna-spec-akciya-provedoha-v-kvartal-Pobeda-177408
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.