Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прокуратурата започва проверки на пловдивска болница заради фиктивно лечение на деца
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 26.07.2023Коментари ()999
©
След публикация на Plovdiv24.bg относно фиктивно лечение на две деца в пловдивска болница 12 пъти Прокуратурата в Пловдив се задейства. Става въпрос за възможно източване на здравната каса - по документи две деца са лекувани в пловдивска болница 12 пъти за една година. Майка им обаче твърди, че те са здрави и изобщо не са постъпвали в лечебното заведение.

Разкритието става случайно след като в края на юни дъщерята на Невена Дънешка иска да отиде на училищна екскурзия. Необходима е медицинска бележка, че е здрава. Оказва се обаче, че детето, според системата, в този момент се лекува в пловдивската болница "Сентрал онко хоспитал“.

Според съобщението от прокуратурата:

Днес, 26 юли 2023 г., Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира по излъчен репортаж – разследване по национална телевизия, в който се съобщават данни, че две деца са били лекувани фиктивно в пловдивска болница 12 пъти за една година. Техни близки твърдят, че те не са постъпвали в лечебното заведение. 

Образувана е преписка за извършване на предварителна проверка по случая.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Prokuraturata-zapochva-proverki-na-plovdivska-bolnica-zaradi-fiktivno-lechenie-na-deca-1766558
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.