Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кандидатстваме пред ЕС за изграждане на терминал за втечнен газ на пристанище Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:11 / 10.07.2010Коментари ()803
© Burgas24.bg
Български терминал за втечнен газ е възможно да бъде изграден на пристанище Бургас. Алтернативите за неговото финансиране са две - или средствата да идват от европейските фондове, или да са от публично-частно партньорство, заяви министърът по управлението на европейските средства Томислав Дончев.

В контекста на дебатите около енергийната независимост на България обект на преговори с Европейската комисия е изграждането на български терминал за втечнен газ на пристанище Бургас. Това заяви за телевизия "Европа" министърът по управлението на европейските фондове Томислав Дончев. За това той ще води разговори с представители на Еврокомисията в Брюксел.

Според Дончев е напълно възможно този проект да се осъществи с помощта на европейско финансиране като част от общата стратегия на Европейския съюз за диверсифициране на енергийните източници. "Надявам се междинният доклад на Европейската комисия за България, който ще бъде оповестен през есента, да отчете постигнатите до момента резултати от страна на правителството" - каза още Томислав Дончев.

Източник: Ekipnews



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kandidatstvame-pred-ES-za-izgrazhdane-na-terminal-za-vtechnen-gaz-na-pristanishte-Burgas-176501
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.