Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В ПП "Странджа" има възможност за бънджи скокове и рафтинг по река Велека
Автор: Екип Burgas24.bg 15:37 / 02.07.2010Коментари ()1354
В ПП "Странджа" има възможност за бънджи скокове от моста над река Велека в местността Ковач и рафтинг с кану по реката. Това каза Мария Патронова, експерт "Туризъм и рекреация" в дирекцията на парка. Любителите на екстремни спортове могат да се спускат с въжен тролей над река Мечи дол с предварителна заявка в дирекцията на парка.

Тролеят е монтиран по странджанска горска пътека, която представлява туристически маршрут с интерпретативни табла, които дават информация за странджанската гора. Въпреки тези възможности в Странджа няма развити екстремни спортове, смята Патронова. Част от богатствата на парка са пещерите. Повечето от тях са картирани и се водят на отчет, но не са разработени за туризъм. Голяма част от пещерите са дом на много ценни прилепи. Няма нито една електрифицирана пещера и тепърва предстои работа в посока обособяване с цел туризъм, посочи Патронова.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-PP-Strandzha-ima-vuzmozhnost-za-bundzhi-skokove-i-rafting-po-reka-Veleka-174764
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.