Доктор: Няма ацетон в динята, а най-вероятно е развален продукт | ||||||
| ||||||
"Нека уточня, че няма ацетон в динята, а най-вероятно е развален продукт. Много често развалените продукти миришат по странен начин. На вкиснато много често. Миризмата на ацетон е просто тип ферментация. Със същия успех може да мирише на спирт, на парфюм или на нещо подобно. Съветът ми към хората е - когато ви мирише нещо на странно или на лошо, не го купувайте", посочи той. Доктор Иванов обясни и че много често, когато плодове и зеленчуци се купуват от пазара извън сезона им - те най-вероятно са вносни. "И когато ядете такива плодове и зеленчуци, очевидно нещо, кето не може да очаквате да е нормален сорт. Нещо е направено, за да може той да расте рано. И много от тях са третирани с растежни регулатори, които ускоряват узряването. Но в случая най-вероятно са касае за най-масовия случай - просто за развален продукт, който е миришал на ацетон. В БАБХ едва ли ще открият нещо, защото твърде често бактериите, които предизвикват тази развала - това са доста нехарактерни бактерии, така че бих се учудил, ако излезе някакъв резултат", подчерта той. |