Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Провлакът към Стария Несебър грейна с ново нощно осветление
Автор: Екип Burgas24.bg 13:15 / 01.07.2010Коментари ()882
©
Панорамната разходка до древния град на Несебър това лято ще e още по-приятна и романтична, защото провлакът, свързващ новата със старата част на града, грее с допълнителни светлини в тъмните часове на денонощието, предаде репортер на Burgas24.bg. Романтичният щрих точно на една от емблемите на Несебър не само фокусира вниманието върху тънката ивица суша, свързваща полуострова, но и подчертава максимално магнетичното очарование на хилядолетния град.

Допълнителната вечерна светлина, обливаща провлака е по идея на община Несебър, а за осъществяването й бяха вградени 68 диодни фенера в бордюрите от двете страни на пътя. За да добие завършеност светлинният акцент, бе монтирана и 1350 метра светлодиодна лента за външно полагане. Всички осветителни тела са захранени с 24 волтово напрежение, което ги прави безопасни при монтаж и експлоатация. Един фенер консумира 3 вата ел. енергия, а един метър светодиодна лента - 4 вата ел. енергия. Общото потребление на ток за целия провлак е 5.6 киловата, а срокът на експлоатация на осветителните тела е над 50 хиляди часа.

Това е поредната добра инициатива на община Несебър, с която се цели да се подчертаят природно-историческите особености на единствения град по българското Черноморие, съчетаващ древна история и модерен изглед. Така живописният Несебър увеличава своята притегателна сила не само с прекрасните условия за традиционен летен туризъм, но и с възможността посетителите да се срещнат със съхранения дух на древността, преминавайки през светлинния "лъч" на провлака.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Provlakut-kum-Stariya-Nesebur-greina-s-novo-noshtno-osvetlenie-174481
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.