Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът открива новата детска градина в Крайморие
Автор: Екип Burgas24.bg 08:05 / 01.07.2010Коментари ()682
©
За първи път след дългогодишно очакване бургаският квартал Крайморие най-после се сдоби с модерна и съвременна детска градина. По-малко от година след първата копка /29 юли 2009 г./ новата сграда е напълно готова за тазгодишния прием на децата. Тя ще бъде официално открита от кмета на Община Бургас Димитър Николов днес в 10.00 часа.

Детското заведение е изградено със средства на Община Бургас и е на стойност около 1 000 000 лв. Новата сграда ще замени 40 - годишната амортизирана дървена барака, в която към момента се помещава 1 смесена група от 29 деца на възраст от 3 до 7 г.

"Дървената барака от години не отговаря на съвременните изисквания и поглъща допълнителни бюджетни средства за постоянни текущи ремонти, а местата в нея са крайно недостатъчни за да приемат нуждаещите се деца от квартала. Това принуждава голяма част от родителите да превозват децата си ежедневно до Бургас. Тя не разполага и с кухненско помещение, поради което храната също се доставя от Бургас. Радвам се, че новата детска градина ще реши този изключително тежък проблем за жителите на Крайморие", заяви кметът Николов.

Новоизградената детска градина ще реши един от важните проблеми на квартала. В нея ще бъдат прехвърлени децата от настоящата смесена група и ще бъде разкрита още 1 нова градинска група от 30 деца, с което капацитетът на детското заведение ще стане общо 60 деца.

Детската градина разполага със собствено кухненско помещение и медицински кабинет. Сградата е на два етажа със самостоятелни занимални и спални помещения за градинските групи. Освен това новата постройка разполага още с физкултурен салон, кабинет по музика, зала за занимания по изкуства и зала за компютри.

В двора на градината има две детски площадки с пясъчници, нови уреди за игра и модерна обезопасяваща настилка, а пространството около тях е озеленено и благоустроено.

Новата сграда е третата детска градина, която Община Бургас изгражда със собствени средства в рамките на по-малко от година, след като в края на септември отвори врати новоизградената детска градина в кв. Лозово, а преди месец бе открита и нова детска градина в "Меден рудник".

През това лято предстои да бъде открита и още една нова детска градина на бул. "Христо Ботев" в центъра на града /до сградата на ОДМВР-Бургас/, а в капиталовата програма на Община Бургас за тази година са заложени средства за построяването на втора детска градина в най-бързо развиващия се жилищен комплекс "Меден Рудник".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-otkriva-novata-detska-gradina-v-Kraimorie-174329
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.