Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Един феномен се върна в Москва след 30 години изгнание, все още прави сеанси!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 02.07.2023Коментари ()607
©
Известният от близкото минало със своите телевизионни сеанси психотерапевт Анатолий Кашпировски се е завърнал преди дни в Москва след близо 30-годишно изгнание в Щатите. Поводът екстрасенсът да стъпи пак на родна земя не е свързан с работата му, а с поканата му да присъства на юбилея на свой близък приятел.

За пръв път от години насам феноменът сподели и свои актуални снимки, на които изглежда, сякаш времето за него е спряло. Той е вече на 83-годишна възраст, но е все така строен, а по лицето си почти няма бръчки, което води на мисълта, че вероятно се е подлагал на пластични операции. Не е ясно колко ще продължи визитата му в Русия, защото съветският екстрасенс отдавна е емигрант в Америка и може би отново ще се прибере в дома си там. В САЩ той забегна още през 1995 г.

Близо две десетилетия Кашпировски бе прекратил дейността си, но от 2020 г. насам отново прави семинари и провежда добре познатите ни сеанси, но в интернет. Той вече не говори със злокобно-металния си глас от ефира на Первый канал, а "врачува“ в известен сайт за видеосподеляне.

Звездата на Кашпировски изгря през 1989 г., когато се хвалеше в ефир с медицински успехи, невиждани в цялата история на човечеството, с успешно излекувани от него пациенти с импотенция, фригидност, слепота, оплешивяване, емфизем, кисти на яйчниците, камъни в бъбреците, псориазис, екземи, разширени вени, белези, туберкулоза, астма, диабет, алергии, заекване, астигматизъм, а в четири "документирани“ случая – даже от СПИН. По неговите думи на мястото на ампутирани крайници израствали нови, вместо извадени зъби се появявали здрави, сивите коси потъмнявали и започвали да блестят. Благодарение на Кашпировски на 70-годишна жена пак ѝ се появила менструация, а майката на Горбачов се излекувала от артрит.

Сеансите му освен в СССР се предаваха и в някои бивши социалистически страни, като, разбира се, България беше на първо място. През миналата година екстрасенсът уж трябваше да гостува у нас и да проведе тук семинар, но в последния момент се отказал и развалил уговорката, като причината за това така и не става ясна, предаде "Ретро".

Анатолий Кашпировски е роден на 11 август през 1939 г. През 1962 г. завършва Виницкия медицински институт и 25 години работи като психиатър и психотерапевт във виницката психиатрична клиника. По това време става и кандидат на медицинските науки. През 1987 г. е психотерапевт на националния отбор на СССР по тежка атлетика. Завоюва титлата "Майстор на спорта“. През 1989 г. провежда седем телевизионни сеанса и прави две изключително тежки коремни обезболяващи операции на две пациентки от разстояние чрез телемост. През 1990 г. е единственият чужденец, удостоен с полската престижна награда "Виктор“. През 1993 г. става депутат от държавната Дума на Русия. През 1995 г. заминава за САЩ, където се установява трайно.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Edin-fenomen-se-vurna-v-Moskva-sled-30-godini-izgnanie-vse-oshte-pravi-seansi-1736470
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.