Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нашумялата постановка "Прилепът" с второ изпълнение в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:55 / 23.06.2010Коментари ()746
©
Новата постановка на "Прилепът" в ОФД-Бургас се превърна в нашумяло светско забавление, не само поради факта, че вече всеки в града може да посети Балът на ексцентричния Принц Орловски, но и защото обичаната в цял свят оперета е емблематична за изкуството на Кралят на валса Йохан Щраус - син.

На 28 юни от 19.00 ч. в Опера Бургас ще видим втората премиера на музикалният шедьовър "Прилепът". Популярната оперета триумфира в постановъчната версия на режисьора Марио Николов, под палката на маестро Атанас Варадинов. Диригент на хора - Мариела Бончева, Танци - Недко Георгиев.

Премиерата на "Прилепът" (на 16-ти юни) впечатли силно бургаските меломани, които аплодираха не само по време на действието и музикалните изпълнения, но и дълго след края, когато в тържествената част бяха връчени много цветя, както и кошници от кметът и от председателят на общинския съвет в града. Очарователни, с първокласното си вокално майсторство, актьорската си игра и талант, бяха гост-звездите в главните роли от Националния музикален театър в София. Марио Николов и Валентина Корчакова блестяха като Айзенщайн и Розалинда и увличаха всички с яркото си присъствие и красота, както и с темперамент и лекота в изпълнението на партиите си, които очевидно владеят до съвършенство.

Прекрасно пресъздаден бе и образът на Адела, от талантливата Симона Кодева - също гост, както и ролята на директорът на затвора Франк, изпълнена от доайена Тошо Герджиков. На високо ниво в "Прилепът" бе и оркестърът, хорът и балетът на ОФД-Бургас, а също и останалите солисти в главните роли, под палката на опитния маестро Атанас Варадинов.

Специални комплименти заслужават находчивите и много стилни решения на режисьорът Марио Николов, както и осъвременената му редакция, които подсилват интригата и действието в пиесата и представят популярната щраусова творба атрактивно и въздействащо в наши дни.

Оперетата "Прилепът" се играе в Опера Бургас след отсъствие в афиша от над 30 години и сега много зрители могат да я видят за първи път. Втората премиера е на 28 юни от 19 ч. отново в Зала Опера на ОФД - Бургас.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Nashumyalata-postanovka-Prileput-s-vtoro-izpulnenie-v-Burgas-172705
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.