Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РВМС провери съдържанието на 28 млечни продукта
Автор: Екип Burgas24.bg 17:08 / 22.06.2010Коментари ()761
©
28 проверки за съдържанието на етикетите на млечните продукти за два дни са направени от Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) в Бургас. Това съобщи директорът на службата д-р Димитър Германов. Вчера са извършени проверки на 13 обекта, различни по характер. Инспектирани са две млекопреработвателни предприятия, един хипермаркет и седем обекта за търговия на дребно.

Днес са извършени проверки на 15 обекта - седем склада, седем обекта от търговската мрежа и едно предприятие. И вчера и днес не са констатирани несъответствия в етикетировката на млечните продукти. Д-р Германов информира, че предлаганите продукти, съдържащи растителни мазнини, са произведени преди 18 юни тази година, каквато е заповедта на генералния директор на НВМС.

"Продължаваме тези проверки, защото трябва да констатираме наличното количество до кога ще бъде реализирано и ако има евентуално преминаване срока на годност, да бъдат бракувани. Проблемът идва от такива предприятия, които могат да произведат такива продукти след заповедта. Двете предприятия, които работят с растителни мазнини, не произвеждат след датата 18 юни", посочи Германов.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/RVMS-proveri-sudurzhanieto-na-28-mlechni-produkta-172450
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.