Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Плакет на Община Бургас получи капитанът на турския кораб, спасил нашите рибари
Автор: Екип Burgas24.bg 11:34 / 19.06.2010Коментари ()2540
©
Плакет от името на кмета на Община Бургас Димитър Николов получи Кенан Дуран - капитан на турския кораб "Атайсолар", спасил преди два дни наши бедстващи рибари. Почетният знак бе връчен от зам.-кмета на общината Красимир Стойчев с благодарности към целия екипаж на турския плавателен съд за проявения героизъм и мъжество по време на спасителната операция.

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров също връчи плакет и грамота на капитана Кенан Дуран и членовете от екипажа му.

На срещата присъстваха още помощник-капитанът, боцманът, главният механик и морякът, участвали в спасителната акция, както и генералният консул на Република Турция в Бургас Сибел Еркан, директорът на "Гранична полиция" - Бургас Ваньо Иванов и представители на бургаския порт.

Капитанът на турския кораб разказа накратко за случилото се и допълни, че "това не е героизъм, а наше задължение". В края на срещата гостите от Турция също благодариха на своите домакини и пожелаха бързо възстановяване на рибарите от Приморско.




Още по темата: общо новини по темата: 1
17.06.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Plaket-na-Obshtina-Burgas-poluchi-kapitanut-na-turskiya-korab-spasil-nashite-ribari-171763
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.