Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Две фирми в Бургас използват растителни мазнини в млечни продукти
Автор: Екип Burgas24.bg 16:14 / 18.06.2010Коментари ()5877
©
Двама производители на млечни продукти от общо осем за Бургас използват мазнини от растителен произход, каза  Димитър Германов, директор на РВМС-Бургас. Със заповед на директорът на НВМС бе разпоредено продукти с немлечни съставки да не носят наименованието млечни продукти. При проверка на специалисти от ветеринарномедицинската служба в региона са засечени две фирми, които влагат в продуктите си растителни мазнини, при което им е било дадено предписание до 18 юни да приключат с поставянето на досегашните етикети.

Днес в Бургас започнаха проверки по предписанията. По отношение на продуктите, произведени преди тази дата, разпореждането е те да бъдат на пазара, докато не бъдат изкупени и докато свърши срока им на годност, посочи Германов. Санкциите при неизпълнение на предписанието са от 1000 до 3000 лева за юридически лица и еднолични търговци, а при повторно нарушение от 3000 до 10 000 лева. Най-строгата мярка е прекратяване на част или цялата дейност на обекта до изпълнение на предписанията. Компромиси няма да правим ще следим стриктно за изпълнението, категоричен бе директорът на РВМС.

В Бургас се наблюдават различни отклонения в температурните параметри при съхранението на млечни и месни продукти, при което има съставени актове и предписания, каза още Германов. Тези продукти трябва да се съхраняват в хладилни витрини с температура от 4 до максимум 6 градуса, уточни той. Купуването на месни продукти от сергии на пазара носи рискове. Потребителят не трябва да стимулира такъв вид продажба на нерагламентирани места, призова още Германов.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dve-firmi-v-Burgas-izpolzvat-rastitelni-maznini-v-mlechni-produkti-171654
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.