Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Китайски инвестиции за пречиствателната станция в Созопол
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 15.06.2010Коментари ()509
©
Китайската банка за развитие е готова да инвестира в пречиствателната станция на Созопол. Това стана ясно по време на среща на кмета на община Созопол Панайот Рейзи с Ван Я Шън, изпълнителен директор за Международни връзки на Китайската банка за развитие и постоянен представител за Югоизточна Европа.

Кметът Панайот Рейзи запозна китайския си гост с приоритетите в развитието на града, като основен сред тях е изграждането на пречиствателната станция, която ще обработва отпадните води на Созопол, Черноморец, Равадиново, Атия и курортите около Созопол. За цялостното й изграждане са необходими около 50 млн. евро, като специфичността на Созопол се състои в това, че през лятото градът нараства до 50 - 70 хил. души, докато в останалото време в него живият 5 хил. души.

Приоритетът на Созопол се оказа и приоритет в политиката на Китайската банка за развитие, която финансира изграждането на пречиствателни станции, пристанища и съоръжения за алтернативна енергия. Представителят на Китайската банка за развитие се запозна подробно с готовите проекти за пречиствателната станция и изрази готовност за съвместна работа с община Созопол.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kitaiski-investicii-za-prechistvatelnata-stanciya-v-Sozopol-170832
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.