Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
СДС: Разграничаваме се от корупционните сделки в Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 10:23 / 15.06.2010Коментари ()951
© Burgas24.bg
Людмил Николов, общински съветник и председател на СДС в Царево изрази становище относно обвинения, отправени към хора от "синята" партия за участие в корупционни схеми за имоти в Царево. Публикуваме декларацията без съкращения:

Провокиран от материали в Медияпул "Сделката Корал - политически цинизъм и корупция" от 10.06.2010, считам за мой дълг да изразя становище като председател на СДС и общински съветник от СДС в община Царево, с мандат от 2007 г. до този момент.

В материала нееднократно се споменава ПП СДС, която аз представлявам в община Царево и хора от тогавашното ръководство през 2002 - 2003, участвали в корупционна схема за продажбата на 130 дка в къмпинг "Корал" и политическо търгашество. Не е моя работа да разследвам хората и фирмите, участвали в тези сделки. За това е сезирана Върховна Прокуратура и Окръжна прокуратура - гр. Бургас от 26.04.2010 г. и аз се надявам институциите да свършат своята работа.

Моя работа, обаче, и задължение е да взема отношение, заради всички онези хора - излъгани, обезверени и отвратени от политическата и управленска номенклатура, която през последните години забогатя бързо и неимоверно много.

През 2002 г., в община Царево, СДС имаше 5 общински съветника и председател на общинския съвет, а председател на СДС беше Валентина Василева. Димитър Николов тогава беше секретар на областния съвет на СДС. През 2006 г. той премина в ГЕРБ, а през 2007 г беше избран за кмет на гр. Бургас.

От публикацията в Медиапул едва сега разбираме за нещо което ни потресе и шокира - за дадените "гаранции" от Димитър Николов и Валентина Василева от Царево за политическа подкрепа на Петко Арнаудов - издигнат по-късно от БСП за втори мандат на изборите през 2003 г. Това е бил "пазарлък", за да бъде прокарана от Арнаудов и съветници от БСП, една от най-скандалните сделки със земя по Черноморието, а именно: продажбата на 130 дка общинска земя, по протежение на плажа на к-г "Корал", на символични цени, без търг и конкурс.

Като следствие от този пазарлък СДС в Царево беше тотално разбито, омаскарено и отблъсна нормалните хора от политическа и гражданска активност.

Подробностите относно тази далавера, за голямо наше съжаление, научаваме едва сега от медиите и те са чудовищни по своите измерения.

Оттогава Валентина Василева е назначена за директор на дирекция от Петко Арнаудов и аз повече вярвам на един бивш общински съветник, че тогава са се раздавали подкупи на общинските съветници, отколкото Валентина Василева да е назначена от БСП в общината заради професионалните и качества. Аз станах член на СДС тогава, когато то бе с нулев рейтинг и през 2004 г. взехме документи, знаме, печат от Бургас и отново с учредително събрание започнахме да изграждаме структура на СДС в Царево. За периода от 2004 г. до сега мога да твърдя, че сред нас няма хора, за които да се срамуваме. Доказателство за това са изборите през 2007 г., когато успяхме да върнем една малка част от доверието на хората. Какво се случва сега: Сега мнозинството от БСП в общинския съвет на Царево и кмета Петко Арнаудов раздават ОПС (които до момента са над 200), включително и на сегашните общински съветници, които безрезервно подкрепят неговите решения. Това генерира непрекъснато една тежка корупционна среда на управление. Продължава същата схема за разбиване на дясното пространство и търсене на удобния кандидат - кмет догодина. Удобен в смисъл: 1 вариант: Да е слаб, компрометиран и да загуби срещу Петко Арнаудов- разбирай БСП. 2 вариант: Ако пък спечели, да забрави миналото и да не търси отговорност на тези, които докараха една такава черноморска община с всичките и природни дадености като Царево с дълг над 5 млн. лв. и ипотекиран бюджет за 10 години напред. Този път обаче СДС в подобни схеми няма да участва и настояваме да се променят законите, така че общинските съветници да носят персонална отговорност за своите решения и гласуване. На последното редовно заседание на общинския съвет зададох няколко простички въпроса: 1.Кой и как се решава на кого и къде да се дават ОПС? 2.Колко договора е сключила община Царево за сделката "Корал"? 3.Колко и какви са неустойките от тази сделка, колко пари е получила общината, колко още има да получава и защо не си ги е получила досега? Конкретни отговори не получих, което говори само за себе си. Дано Прокуратурата да успее да разследва скандалния случай! Сега, след изнесената информация в Медиапул и след пълната тишина във всички медии (вестници, радиа и телевизии) се сещам, че съвсем наскоро в публичното пространство бе поставен въпросът: "Влияе ли сегашното правителство на медиите?". Отговорът беше "Не!". Сигурно е така, кой знае?




Още по темата: общо новини по темата: 42
05.03.2012 »
01.12.2011 »
12.09.2011 »
03.05.2011 »
02.05.2011 »
30.03.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/SDS-Razgranichavame-se-ot-korupcionnite-sdelki-v-Carevo-170699
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.