Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започват кино-прожекции в Летния театър до дни
Автор: Екип Burgas24.bg 09:54 / 15.06.2010Коментари ()1103
© Burgas24.bg
До дни се очаква Летният театър в Бургас да заработи като кино. През юни само датите 24, 25 и 29 са ангажирани за концерти, в останалото време - киноманите да чакат екрана с размери 12.5 на 5.5 да светне за тях. Ще има по 2 прожекции - от 21 и от 23 часа.

Първото завъртане на лентата ще е без пари, за следващите билетът ще струва 6 лева. Очаква се скоро в центъра на града да заработи открита каса.

"Тази година нямаме средства да повторим миналогодишните срещи на "Охлюва", където хората гледаха европейско кино безплатно. Пак поради липса на финанси не повторихме Фестивала на европейските копродукции. Затова предоставихме безвъзмездно Летния театър на фирмата да го оборудва за кино, а 10 процента от приходите ще влизат в общината", каза Весела Йорданова, директор на дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността".

Едно от първите заглавия в Летния театър е екшънът "А отборът" с Лиъм Нийсън. Според Иван Вършев, шеф на фирма "ИБВ", която стопанисва кино "Тракия" и с която общината е сключила договора, се задават само световни премиери - екшънкомедията "Истинската история" с Том Круз и Камерън Диас, "Генезис" с Леонардо ди Каприо, "Агент Солт" с Анджелина Джоли.

Пейките в Летния театър имат точно 2480 места. През юли обаче, вероятно и защото световното по футбол ще е свършило, свободните дати за кино ще са далеч по-малко.

Източник: в. "Черноморски фар"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Zapochvat-kino-prozhekcii-v-Letniya-teatur-do-dni-170684
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.