Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Арестуваните за обира в бензиностанцията спипани само за 2 часа
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 10.05.2010Коментари ()1727
© Burgas24.bg
За рекордните два часа от извършване на въоръжения грабеж на бургаска бензиностанция, разположена в близост до магазин "Метро", служители от сектор "Криминална полиция" - ОДМВР Бургас и Пето Районно управление „Полиция" - Бургас са установили и задържали трима мъже, съпричастни към осъщественото деяние.

Задържаните са бургазлии, като към момента няма данни да са криминално проявени. Степента на съпричастие за всеки един от тримата към извършения грабеж е в процес на детайлизиране, поради което Директорът на ОДМВР Бургас - Комисар Милен Димитров бе лаконичен по отношение на възрастта и отделните действия на задържаните. "Грабежът е извършен от едно лице с маска и ръкавици, което се е ориентирало добре в обстановката", съобщи Комисар Димитров, като ограбената от бензиностанцията сума /в размер на около 20 000 лв./ е била няколкодневния оборот. Тя е намерена в дома на един от извършителите на грабежа и вече е иззета.

Припомняме, че съобщението за извършения въоръжен грабеж е получено в Пето Районно управление „Полиция" - Бургас около 03.54 часа тази нощ. Дошлите на място полицейски служители са констатирали, че около 03.35 ч. маскиран мъж е влязъл в търговската част на бензиностанцията, където са били 27-годишна касиерка и 23-годишен пълнач. Нападателят е насочил пистолет към тях и е ограбил оборотната сума пари. Непознатият, продължавайки да заплашва служителите с пистолета, ги заключил в офис-помещението, но пълначът успял да разбие вратата и подал сигнал до полицейските служители с паник-бутона.

"Предстои и се провеждат множество оперативни и следствено-издирвателни и следствени действия за документиране престъпните дейност на лицата", допълни Комисар Милен Димитров, като уточни че при инцидента на бензиностанцията леко е ранен в ръката единият от служителите. Нараняването е в резултат на счупване на прозорец, като целта е била служителите да излизат от помещението, в което са били заключени.




Още по темата: общо новини по темата: 4
10.05.2010 »
10.05.2010 »
10.05.2010 »
10.05.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Arestuvanite-za-obira-v-benzinostanciyata-spipani-samo-za-2-chasa-161987
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.